Χαλβάς Πορτοκαλιού

από | Φεβ 6, 2016 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Γλυκά

Χαλβάς πορτοκαλένιος ελαφρύς, δροσερός και απολαυστικός, χωρίς λιπαρά και γάλα. Το πορτοκάλι του χαρίζει γεύση, χρώμα και όξινους τόνους στην επίγευση. Το ξύσμα του πορτοκαλιού, με τα αιθέρια έλαια, τονίζει το άρωμά του.

Χαλβάς Πορτοκαλιού

Ingredients
  

Για το γλυκό

  • 1250 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 20 ml βανίλια
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια ξύσμα και χυμός
  • 50 γρ. καρύδα αποξηραμένη
  • κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικό

Για το γαρνίρισμα

  • 1 κ.σ. καρύδα αποξηραμένη

Notes

Σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το νερό, βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα και τον χυμό των πορτοκαλιών και συνεχίζουμε να ακατατεύουμε. Προσοχή, μπορεί τα πορτοκάλια να καλύψουν εντελώς την γέυση ή και να πικράνουν το όλο μείγμα, οπότε δοκιμάζουμε και αν το πικράνουν, προσθέτουμε ζαχαρη.
Τέλος ρίχνουμε μες την κατσαρόλα την καρύδα. Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν αρχίζει να βγάζει τους πρώτους πίδακες βρασίματος αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχει πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα ο χαλβάς.
Αδειάζουμε το μείγμα του χαλβά σε φόρμα. Στρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει τελείως βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Στο σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα.
Για την Συνταγή:

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις