Αναζητώντας την Ιθάκη μου μέσα από την κουζίνα μου. Ένα διαρκές ταξίδι, με πλήρωμα χαρούμενες ψυχές είτε στο ίδιο τραπέζι, είτε στο φανταστικό διαδικτυακό γεύμα μας.

Το ταπεράκι.gr (taperaki.gr) παραμένει το ευρετήριο συνταγών μου, για να μην ξεχνώ διότι φοβάμαι μην μου συμβεί. Χρόνια περάσανε, πολλές μορφές μπορεί να άλλαξε ή και να αλλάξει ακόμη, μα θα περιμένω την ημέρα που το αγοράκι μου, θα διαβάσει αυτές τις γραμμές και θα θυμηθεί. Θα θυμηθεί όλες τις εκείνες τις στιγμές που μαζί μαγειρέψαμε ως άρχοντες στο μοναχικό μας βασίλειο. Σε αυτό το βασίλειο, που φιλοξένησε φίλους, φίλες, μα μέχρι και σήμερα βασίλισσα ακόμη δεν απέκτησε.

Στον κόσμο των παραμυθιών θα συνεχίσω να περιμένω και θα αφήσω το ψευδώνυμο μου στο παρελθόν. Ο Μάξιμος σας αποχαιρετά, σας αποχαιρετά από τούτο τον ιστότοπο και αφήνει τον Αντώνη. Ο μπαμπάς του Πέτρου έτσι συνήθως με αποκαλούν έτσι με γνωρίζουν.

Για εσάς λοιπόν, που θα διαβάσετε τις συνταγές μου, σημειώστε ότι ταπεινά τις γράφω, όσες αναπαράγω θα βρείτε και την πηγή προέλευσης και τα σχόλια έχω απενεργοποιήσει διότι ως ευρετήριο συνταγών επιθυμώ να παραμείνει. Μέσα από την σελίδα του ταπεράκι στο Facebook, μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε με εμένα, σε περίπτωση που του επιθυμήσετε.

Όταν αποφασίζουμε να ενταχθούμε σε μία κοινωνική ομάδα, σε μια ερωτική σχέση, παύουμε να δρούμε αυτοβούλως, δεν είμαστε πλέον μόνοι, δεν αποφασίζουμε μόνο για τον εαυτό μας.

Αν κάποιος δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό αποσύρεται και απομονώνεται ζώντας όπως επιθυμεί. Μέσα από την αποχή και την απομόνωση αναζητείς απαντήσεις, τις λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζεις. Τα χρόνια περνούν, ίσως πιο γρήγορα από ότι παλαιότερα και οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες μου, με πιέζουν όλο και περισσότερο. Μα αυτό είναι θέμα που θα συζητήσω με τον ψυχοθεραπευτή μου, εδώ θα συνεχίσω να γράφω για συνταγές, να σας προσκαλώ στο σπιτικό μου τραπέζι. Άλλωστε η απόσταση της φανταστικής πραγματικότητας από την ίδια την πραγματικότητα σου, είναι μερικές φορές ανάλογη με τον χρόνο που μπορείς να μείνεις μόνος σου.

Τέσπα δεν θα σας κουράσω άλλο με λέξεις.
Σας ευχαρισθώ!