Καπνιστή χοιρινη μπριζόλα με ή χωρίς κόκκαλο στην σχάρα με ή χωρίς συνοδευτικό. Μια εύκολη, χορταστική και απόλυτα γευστική εμπειρία όταν ο χρόνος σε πιέζει
Κανπιστή χοιρινή μπριζόλα με μανιτάρια αλα κρέμ
Ingredients
- 5-6 μπριζόλα χοιρινή καπνιστή
- 200 γρ μανιτάρια λευκά
- 50 ml κρασί λευκό
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο πολύ λίγο
Notes
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε εκ νέου για άλλα 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Παράλληλα σε καυτή σχάρα βάζουμε να ψηθούν οι καπνιστές μπριζόλες. Επειδή είναι καπνιστές τις αφήνομε για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά ίσα να κάψει το λίπος τους.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες καλυμένες με τα μανιτάρα αλα κρέμ.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Για την καπνιστή μπριζόλα απο τον κρεοπωλείο, Ο συνδυασμός της με τα μανιτάρια αλα κρέμ προήλθε τυχαία
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 12/9/2022
0 Σχόλια