Κίτρινες φακές που της έμαθα από ινδικό πιάτο που δοκίμασα. Είτε ζεστές ως κυρίως ή ορεκτικό ή κρύες σαλάτα ή την επόμενη μέρα γέμιση σε αραβική πίτα είναι εκπληκτικές.
Κόκκινες φακές εναλλακτικές
Ingredients
- 250 γρ. κόκκινες φακές
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Notes
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο μαζί με το κύμινο. Έπειτα, ρίχνουμε τις φακές, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τις σκεπάζουμε με νερό. Μόλις ψηθούν και χυλώσουν, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Επίσης την επόμενη μέρα, σε αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ζεσταίνουμε μια μεγάλη αραβική πίτα. Γεμίζουμε με τις φακές, τυλίγουμε, ζεσταίνουμε λίγο ακόμη και έχουμε έτοιμο ένα λαχταριστό, χορταστικό γεύμα.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/10/15
- Αρχική ιδέα: Εναλλακτικό και θρεπτικό: Κόκκινες, αρωματικές φακές
0 Σχόλια