Κουνουπίδι φουρνιστό με κρέμα γιαουρτιού

από | Φεβ 19, 2017 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Συνοδευτικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Πόσο κουνουπίδι βραστό θα φας; Την επόμενη ημέρα το βγάζεις από το ψυγείο και στον φούρνο το βάζεις  με την κρέμα γιαουρτιού.

Κουνουπίδι φουρνιστό με κρέμα γιαουρτιού

Ingredients
  

  • 1 1/2 kg. κουνουπίδι χωρίς τα πολύ χοντρά φύλλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά (ή παξιμάδια ολικής) τριμμένη

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1/2 kg. γιαούτρι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή ή Dijon
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Εάν δεν έχεις έτοιμο βρασμένο από χθες τότε το χωρίζουμε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βράζουμε στον ατμομάγειρα (15 λεπτά) ή σε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει μα να παραμείνει τραγανό. Το βγάζουμε και σε ενα μπολ ή σουρωτήρι το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βγάλει τα νερά του.
Το κουνουπίδι αν της ώρας, πρέπει να στραγγίξει από τα νερά του.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, μαϊντανό και τυρί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε το μείγμα του κουνουπιδιού με την κρέμα γιαουρτιού σε λαδωμένο πυρέξ. Έπειτα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά ή το παξιμάδια έτσι ώστε να καλυφθεί η πάνω επιφάνεια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις