Κρεμμυδόπιτα με Κουρκουμά

από | Φεβ 11, 2017 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Πίτες

Καπνιστή κίτρινη κρεμμυδόπιτα, ιδιαίτερη σε χρώμα μα και σε γεύση

Κρεμμυδόπιτα με Κουρκουμά

Ingredients
  

  • 1 πακέτο ζύμης κουρού ή χωριάτικη (2 φύλλα)
  • 1 1/2 kg. ξερά κρεμμύδια
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. μπέικον
  • 4 αυγά
  • 5 κ.σ. αλάτι (κοφτές)
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Notes

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε λίγο, περίπου 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε και σε σουρωτήρι τα αφήνουμε για να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον κουρκουμά το το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε προσθέτωντας τα κρεμμύδια και στο τέλος το ανθότυρο.
Λαδώνουμε, με ένα πινέλο, ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα, με ένα πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τέλος σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και χαράσσουμε ελαφρά την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα

Για την Συνταγή

.

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις