Τι να κάνω με αυτό που μου περισσεύει π.χ. όταν χρειάζομαι τους κρόκους από τα αυγά και μου περισσεύουν τα ασπράδια.
Ομελέτα με ασπράδια και φρέσκα μυρωδικά
Ingredients
- 4-5 ασπράδια αυγών
- λίγο κατίκι Δομοκού ή Ανθότυρο
- 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένος
- 1 χούφτα βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Notes
Μία light εκδοχή της ομελέτας με πολλή όμως γεύση. Χτυπήστε 5 ασπράδια με λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε 1 χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο ή βασιλικό ή και άλλα της αρεσκείας σας). Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείψτε το με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια. Αφήστε τα 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και απλώστε στην επιφάνεια 1 φλιτζάνι κατίκι δομοκού ή τριμμένο ανθότυρο.
Διπλώστε την ομελέτα και σερβίρετέ την αμέσως.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 13/11/16
- Αρχική ιδέα: Τι να κάνω μ’ αυτό που μου περισσεύει;
0 Σχόλια