Πατατοσαλάτα με Τόνο, Γιαούρτι & Μαϊντανό

από | Απρ 22, 2015 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Σαλάτες

Κρύα Πατατοσαλάτα με Τόνο, Γιαούρτι κ Μαϊντανό. Πικάντικη στην γεύση, πολύχρωμη στην όψη, εύκολη στην παρασκευή. Βγάζει πολλές μερίδες και είναι ιδανική για χορταστικό γεύμα την επόμενη μέρα στην δουλειά.

Πατατοσαλάτα με Τόνο, Γιαούρτι & Μαϊντανό

Ingredients
  

  • 1 kg. πατάτες
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon (ή άλλη πικάντικη)
  • 2-3 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • αγγουράκι τουρσί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών
  • 1 λεμόνι μικρό

Notes

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στον ατμομάγειρα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι, τον τόνο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και τις αποσύρουμε για να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κσ ελαιόλαδο. Ανάλογα πόσο πικάντικη την θέλουμε προσθέτουμε μουστάρδα και πιπέρια.
Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τα αναμιγνύουμε και μετά ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό απαραίτητα ψιλοκομμένο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Για την Συνταγή:

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις