Πεντανόστιμη Τυρόπιτα με σόδα

από | Φεβ 24, 2017 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Πίτες

Πεντανόστιμη Τυρόπιτα με σόδα, λαχταριστή και διαφορετική σε γεύση

Πεντανόστιμη Τυρόπιτα με σόδα

Ingredients
  

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • 500 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Μείγμα γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό (330 ml)
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

Notes

Λιώνουμε το βούτυρο με όποιον τρόπο επιθυμούμε, το μισό για το μείγμα γιαουρτιού και το υπόλοιπο μισό επάλειψη των φύλλων.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών και συνεχίζουμε βάζοντας δυο φύλλα και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσει το μείγμα τυριών. Τέλος σκεπάζουμε με 3 φύλλα και κόβουμε ελαφρά την πίτα στα επιθυμητά κομμάτια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε γιαούρτι, μισό βούτυρο λιωμένο και την σόδα και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει όλα τα υγρά. Βάζουμε την πίτα να ψηθεί χαμηλά για 40 λεπτά περίπου και την ανεβάζουμε ψηλότερα προς το τέλος για να πάρει χρώμα.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις