Βραδυνό

Μπαμιέ

Μπαμιέ

Μπαμιέ (αφγανική κουζίνα) οι γνωστές μπάμιες με άρωμα από Ασία! Μπαμιέ (αφγανική κουζίνα) Σε καυτό λάδι ρίχνουμε τις πατάτες να ψιλοτηγανιστούν. Προσθέτουμε λίγο κουρκουμά, ώστε να πάρουν χρώμα και λίγο κάρυ. Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα, τις αφαιρούμε και τις...

Λαχανόρυζο Πολίτικο με καρότα και μυρωδικά

Λαχανόρυζο Πολίτικο με καρότα και μυρωδικά

Λαχανόρυζο Πολίτικο με καρότα και μυρωδικά. 1 μικρό λάχανο (ψιλοκομμένο για σαλάτα)2 καρότα (τριμμένα)1 πράσο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)1/2 φλιτζ ρύζι (καρολίνα)2 κτσ μαύρες σταφίδες1 κτσ πάπρικα γλυκιά1 φλιτζ άνιθος (ψιλοκομμένος)1 φλιτζ μυρώνια (ψιλοκομμένα (τα...

Κορεάτικο σπανάκι

Κορεάτικο σπανάκι

Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική ενώ η καταγωγή του είναι...

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

Εύκολο χυλωμένο ριζότο μανιταριών! Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Ριζότο με μανιτάρια 1 φλιτζ ρύζι...

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί! Είναι μία ωραία επιλογή για να συνοδεύσει τσίπουρο ή ούζο. 1,5 κιλό μύδια1 ξερό κρεμμύδι100 γρ. λευκό κρασί1/2 ματσάκι μαϊντανόςχοντρό αλάτιπιπέριελαιόλαδο Αποκλειστικά αφορά φρέσκα μύδια με το κέλυφος, οπότε θα πρέπει να είναι κλειστά...

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά

Υπέροχα μανιτάρια γεμιστά στον φούρνο. Δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για να ετοιμάσεις αυτά τα υπέροχα, γεμιστά μανιτάρια. Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και διάφορα τυριά 500 γρ. μανιτάρια Porto Bello1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)12 φέτες μπέικον2 σκελίδες...

Καπνιστή χοιρινη μπριζόλα με μανιτάρια

Καπνιστή χοιρινη μπριζόλα με μανιτάρια

Καπνιστή χοιρινη μπριζόλα με ή χωρίς κόκκαλο στην σχάρα με ή χωρίς συνοδευτικό. Μια εύκολη, χορταστική και απόλυτα γευστική εμπειρία όταν ο χρόνος σε πιέζει Κανπιστή χοιρινή μπριζόλα με μανιτάρια αλα κρέμ 5-6 μπριζόλα χοιρινή (καπνιστή)200 γρ μανιτάρια λευκά50 ml...

Σολωμός Teriyaki

Σολωμός Teriyaki

Σολωμός Teriyaki. Tο τεριάκι (κάντσι: 照り焼き) είναι μια μαγειρική τεχνική η οποία χρησιμοποιείται στην Ιαπωνική κουζίνα, όπου τα τρόφιμα ψήνονται στη σχάρα με γλάσο από σάλτσα σόγιας, μίριν και ζάχαρη. Σολωμός Teriyaki 1-2 φέτες σολομός (φιλέτο)1-2 φρέσκο κρεμμύδι...

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ 2 kg αρνίσια παϊδάκιαΓια τη μαρινάδα:40 γρ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)40 ml χυμός λεμονιού3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)240 ml σόγια σως200 ml λευκό ξηρό κρασίΓια τη σάλτσα BBQ:300 γρ. ξερό...

Αυθεντικό Πέστο Γένοβας με βασιλικό.

Αυθεντικό Πέστο Γένοβας με βασιλικό.

Το αυθεντικό πέστο Γένοβας με βασιλικό είναι μία κρύα σάλτσα που φτιάχνεται μόνο με 7 υλικά! Το αυθεντικό πέστο Γένοβας με βασιλικό, δημιουργήθηκε στην Liguria, μια όμορφη περιοχή στην βόρεια Ιταλία. Είναι πασίγνωστο παγκοσμίως! Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις