Linguine με σάλτσα τόνου
Linguine με σάλτσα τόνου
Ingredients
- 1 πακέτο Linguine
- 2 κονσέρβες Τόνου σε νερό
- 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
- κάππαρη
- αλάτι
- μείγμα πιπεριών
Notes
Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ίσα να σκεπάσει τον πάτο της και τσιγαρίζουμε αρχικά κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον τόνο στραγγισμένο, την κάππαρη αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ίσο χρονικό διάστημα. Προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με λίγο νερό σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Φροντίζουμε για συχνό ανακάτεμα και σε περίπτωση που το μείγμα έχει στεγνώσει από υγρά τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό. Με μίξερ χειρός περνάμε την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα για να ομογενοποιηθεί!
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και φροντίζουμε μετά το στράγγισμα την επιστροφή τους στην κατσαρόλα και ανακάτεμα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε σάλτσα για να πάρουν γεύση, να χρωματιστούν και ο τόνος να τα αγκαλιάσει. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε την σάλτσα και από πάνω πασπαλίζουμε ή ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 28/04/12
- Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου
0 Σχόλια