Φασολάκια τηγανητά, κινέζικη συνταγή

από | Νοέ 5, 2018 | 1 Σχόλιο

Συστατικά: Φασολάκια
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Φασολάκια τηγανητά, κινέζικη συνταγή με σόγια. Πεντανόστιμα!

Φασολάκια τηγανητά, κινέζικη συνταγή

Ingredients
  

  • 400 γρ. πράσινα φασολάκια (στρογγυλά) κατεψυγμένα
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. σάτσα σόγιας
  • λίγο αλάτι

Notes

Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φασολάκια και τα βράζω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά και «αλ ντέντε». Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να μείνουν τραγανά και πράσινα. Τα στραγγίζω πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ηλιέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά τηγανίζω τα καλά στραγγισμένα φασολάκια για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα και τη σάλτσα σόγιας (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύω καλά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, πάντα ανακατεύοντας.
Για το σερβίρισμα δίπλα τους ταιριαστό είναι ένα απλό ρύζι ατμού.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

1 Σχόλιο

  1. Γινονται κ χωρισ καθολου βρασιμο αν ειναι λιγα σε μεγαλο σκευοσ κ βαλεισ στην αρχη το καπακι. Επισησ γαματη ειναι κ η γαλλικη τους εκδοχη. Με μπολικο βουτυρο αληθινό βουτυτο κ πιπερι.

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις