Φασολάκια τηγανητά, κινέζικη συνταγή με σόγια. Πεντανόστιμα!
Φασολάκια τηγανητά, κινέζικη συνταγή
Ingredients
- 400 γρ. πράσινα φασολάκια (στρογγυλά) κατεψυγμένα
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 καυτερή πιπεριά τσίλι καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. σάτσα σόγιας
- λίγο αλάτι
Notes
Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα φασολάκια και τα βράζω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν τραγανά και «αλ ντέντε». Τα στραγγίζω και τα ξεπλένω αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να μείνουν τραγανά και πράσινα. Τα στραγγίζω πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ηλιέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά τηγανίζω τα καλά στραγγισμένα φασολάκια για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα και τη σάλτσα σόγιας (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύω καλά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, πάντα ανακατεύοντας.
Για το σερβίρισμα δίπλα τους ταιριαστό είναι ένα απλό ρύζι ατμού.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 5/11/18
- Αρχική ιδέα: Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
Γινονται κ χωρισ καθολου βρασιμο αν ειναι λιγα σε μεγαλο σκευοσ κ βαλεισ στην αρχη το καπακι. Επισησ γαματη ειναι κ η γαλλικη τους εκδοχη. Με μπολικο βουτυρο αληθινό βουτυτο κ πιπερι.