Κριθαρότο με μανιτάρια Πορτσίνι

από | Νοέ 2, 2021 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Κριθαρότο με μανιτάρια Πορτσίνι

Κριθαρότο με μανιτάρια Πορτσίνι

Ingredients
  

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 250 γρ. λευκά απλά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20+20 γρ. βούτυρο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 lt ζωμός λαχανικών
  • 70 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βάλτε τα αποξηραμένα πορτσίνι να μουλιάσουν σε ένα ποτήρι με 100 ml. χλιαρό πρός ζεστό νερό.
Βάλτε σε μεγάλο πλατύ τηγάνι τα 20 γρ. βούτυρο να λιώσουν και σε μεσαία ένταση σοτάρετε το κρεμμύδι για 3’ λεπτά. Δυναμώστε την ένταση, προσθέστε το κριθαράκι και σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι για 1’ λεπτό, ανακατεύοντας.
Αρχίστε να ρίχνετε σταδιακά κουτάλες με τον ζωμό στο κριθαράκι που σοτάρατε και ανακατέψτε. Κάθε φορά, μόλις πιει τα υγρά προσθέστε την επόμενη κουτάλα και ανακατέψτε. Στα 6’ περίπου λεπτά, προσθέστε το κρασί.
Μόλις πιει το ζουμί, προσθέστε τα μανιτάρια και τα πορτσίνι με το νερό τους. Συνεχίστε την διαδικασία με τον ζωμό και το ανακάτεμα, μέχρι όταν δείτε το κριθαράκι έχει αρχίσει να μελώνει ενώ ακόμη διατηρεί το κέντρο του αλντέντε.
Αποσύρετε το τηγάνι απ’ την εστία. Προσθέστε μια τελευταία κουτάλα ζωμό, τα υπόλοιπα 20 γρ. βούτυρο, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια ρίξτε την παρμεζάνα. Ανακατέψτε πάλι και σερβίρετε αμέσως, με λίγο φρέσκο πιπέρι.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις