Linguine με σάλτσα τόνου

από | Απρ 13, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως

Linguine με σάλτσα τόνου

Linguine με σάλτσα τόνου

Ingredients
  

  • 1 πακέτο Linguine
  • 2 κονσέρβες Τόνου σε νερό
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
  • κάππαρη
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών

Notes

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ίσα να σκεπάσει τον πάτο της και τσιγαρίζουμε αρχικά κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον τόνο στραγγισμένο, την κάππαρη αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ίσο χρονικό διάστημα. Προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με λίγο νερό σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Φροντίζουμε για συχνό ανακάτεμα και σε περίπτωση που το μείγμα έχει στεγνώσει από υγρά τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό. Με μίξερ χειρός περνάμε την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα για να ομογενοποιηθεί!
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και φροντίζουμε μετά το στράγγισμα την επιστροφή τους στην κατσαρόλα και ανακάτεμα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε σάλτσα για να πάρουν γεύση, να χρωματιστούν και ο τόνος να τα αγκαλιάσει. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε την σάλτσα και από πάνω πασπαλίζουμε ή ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 28/04/12
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις