Ριζότο με μανιτάρια
από Antonio | Νοέ 30, 2022 |
Εύκολο χυλωμένο ριζότο μανιταριών! Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο.
Ριζότο με μανιτάρια
- 1 φλιτζ ρύζι Αρμπόριο ή άλλο για ριζότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 1 φλιτζ λευκό κρασί
- 200 γρ λευκά μανιτάρια
- 2 κτσ βούτυρο
- παρμεζάνα
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό. Κάθε φορά που προσθέτουμε ζωμό γυρνάμε το ριζότο κυκλικά με μεγάλη σπάτουλα (προσοχή δεν το ανακατεύουμε!) και προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση.
Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.
Για την Συνταγή
0 Σχόλια