Χρόνια πολλά την φτιάχνω, πικάντικη και πολύ γευστική σε γεύση σαλάτα που σίγουρα θα εκπλήξει την πρώτη φορά.
Σαλάτα σπανάκι με παρμεζάνα
Ingredients
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 4-5 αγγουράκια τουρσί λεπτοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι μικρό
- όσες φλύδες παρμεζάνας θέλετε
Για τη Βινεγκρέτ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. μέλι
- παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Notes
Σε ένα μπολ βάζετε το καθαρισμένο σπανάκι, το λεπτοκομμένο κρεμμυδάκι και τα λεπτοκομμένα αγγουράκια τουρσί και τις φλείδες παρμεζάνας.
Σε άλλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και με αναδευτήρι χεριού ή ηλεκτρικό τα ομογενοποιείται. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Όταν είναι έτοιμη περιχύνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ, ανακατεέται και την αφήνετε για δέκα λεπτά να δέσει με την σαλάτα.
Για την Συνταγή:
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 21/3/17
- Αρχική ιδέα: Ένα βράδυ στο Beer Academy Νέας Μάκρης πριν απο 17 χρόνια, με την Πέγκυ
0 Σχόλια