Κουρασμένος γυρνάς απόγευμα στο σπίτι. Από το σουπερμάρκετ αγοράζεις φιλέτο σολoμού και ένα μπουκάλι λευκό κρασί. Στίβεις πορτοκάλι και τα βάζεις στο τηγάνι και μέχρι να αλλάξεις ρούχα, είναι έτοιμος.
Σολoμός πορτοκάλι στο τηγάνι
Ingredients
- 1/2 kg. Σολομός φιλέτο
- 1 κούπα χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- Τζίντζερ
- Βασιλικός ξερός
Notes
Σε ζεσταμένο τηγάνι βάζουμε τον σολομό μαζί με το κρασί για λίγο, ίσα για να ψηθούν και οι δύο πλευρές του. Τον αφήνουμε με την πέτσα στον πάτο του τηγανιού, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί σκεπασμένο με καπάκι τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Στο τηγάνι πρέπει να υπάρχει ζουμί όχι όμως να σκεπάζει τον σολομό. Προσέχουμε να μην εξατμιστούν τα υγρά ή και να μαγειρευτεί πολύ ώρα και να ξεραθεί, πρέπει να διατηρηθεί ζουμερός.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 25/05/15
- Αρχική ιδέα: Από την Ελένη ένα Σαββατιάτικο πρωινό στο κέντρο
0 Σχόλια