Τούρτα Μασκαρπόνε με Φράουλα

από | Απρ 14, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Γλυκά
Περιστάσεις: Γενέθλια

Πεντανόστιμη, ανάλαφρη τούρτα μασκαρπόνε με φράουλα. Με το κατάλληλο σκεύος, φτιάχνεις όποιο σχήμα θες και γίνεται μια πανέμορφη γευστική απόλαυση για τα γενέθλια του παιδιού σου.

Τούρτα Μασκαρπόνε με Φράουλα

Ingredients
  

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (Bonodi)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. Mascarpone (όχι ΑΒ Βασιλόπουλος)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. φρέσκιες φράουλες
  • πολύχρωμη τρούφα για πασπάλισμα

Notes

Σε μπολ βάζουμε το mascarpone (θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χεριού μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Σε βαθύ μικρό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ (με φτερό) μέχρι να πήξει / φουσκώσει. Με το πέρας την προσθέτουμε στο mascarpone και με ένα κουτάλι ομογενοποιούμε την κρέμα.
Καθαρίζουμε τις φράουλες και στο μούλτι τις βάζουμε για να γίνουν σαν χυμός. Τον βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο για να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ.
Στο σκεύος που θα φιλοξενήσει την τούρτα, βάζουμε μια στρώση σαβαγιαρ και απο πάνω μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο την επόμενη στρώση σαβαγιάρ. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο της κρέμας και καλύπτουμε την επιφάνεια με την πολύχρωμη τρούφα.
Σκεπάζουμε και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.

Για την Συνταγή

  • Αρχική ιδέα: Dolci di Pasqua
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 14/4/20

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις