Λαχταριστή κρεατόπιτα με μανιτάρια & κρεμμύδια, που με το χωριάτικο φύλο θυμίζει της γιαγιάς. Χορταίνεις και απολαμβάνεις κάθε ώρα και στιγμή, ζεστή ή και παγωμένη.

Συστατικά:

  • 1 πακέτο ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ χωριάτικη (850γρ)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος light
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  • 5 αυγά
  • 300 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 200 γρ τυρί γραβιέρα τριμμένη
  • Μισό πακέτο Μανιτάρια κατεψυγμένα Μπάρμπα Στάθης (Κομμένα)
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής:

Ξεπαγώνουμε καλά την ζύμη (2-3 ώρες εκτός ψυγείου). Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σε καυτή φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.Αποσύρουμε από την φωτιά και σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Κατόπιν χτυπάμε ελαφρά ΄τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε στο μείγμα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι όπως είναι μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν τα βάζουμε στο μείγμα και αυτά.

Αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα καλύπτοντας το πάτο και τα πλαϊνά. Λαδώνουμε το κάθε φύλλο. Απλώνουμε την γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά. Κατόπιν ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα αλείφοντας με λάδι.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 01/02/12
  • Αρχική ιδέα: Πιθανό από βιβλίο μαγειρικής