Μύδια με σάλτσα μουστάρδας σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

Υλικά

  • 300gr μύδια, κατεψυγμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο για την κατσαρόλα
  • Αλάτι, πιπέρι καγιέν

Οδηγίες Συνταγής

Ξεπαγώνουμε τα μύδια τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με το σκόρδο (στην πρέσα). Στην συνέχεια βαζουμε και τα μύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Αμεσως μετά ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά να μαλακώσουν καλά τα μύδια.

Διαλύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα και τον ρίχνουμε στα μύδια, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνυμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα δεκάλεπτο να πιχτωσει η σαλτσούλα του.

Για την Συνταγή:

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 05/05/14
  • Αρχική ιδέα: http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/mydia-saganaki-me-saltsa-moystardas.html