Μύδια με σάλτσα μουστάρδας σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, κατεψυγμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 δόντια σκόρδο
  • 2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο για την κατσαρόλα
  • Αλάτι, ελάχιστο πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Ξεπαγώνουμε τα μύδια τα πλένουμε ,τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και την πιπεριά, μόλις μαραθούν ρίχνουμε και το σκόρδο στην πρέσα ή ψιλοκομμένο ,εν συνεχεία τα μύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, σκεπαζουμε την κατσαρόλα να εξατμιστεί το κρασι.

Αμεσως μετά ρίχνουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια μαζί με δυο ποτήρια νερο, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά να μαλακώσουν καλά τα μύδια.

Διαλύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα και τον ρίχνουμε στα μύδια ,τον μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι ελάχιστο αν βάλαμε την πιπεριά καυτερή, συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα δεκάλεπτο να πιχτωσει η σαλτσούλα του. Σερβίρετε ζεστο.

Για την Συνταγή: