Πράσα βραστά ίσα να μαλακώσουν με λαδολέμονο. Μοναδική γεύση και άρωμα στην κουζίνα που σε συνδυασμό με την γλυκοξινη σως συνοδεύει ότι θέλετε.

Υλικά 

  • 8 – 10 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε κομμάτια μήκους 4 – 5 εκ.
  • Για το λαδολέμονο
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
    • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
    • ½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
    • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες Συνταγής

Βράζεις αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει, ρίχνεις τα κομμένα πράσα. Τα βράζεις για 20 λεπτά. Με το πέρας τα βγάζεις και τα σουρώνεις σε σε ένα σουρωτήρι.

Για το λαδολέμονο βάζεις σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.

Τέλος σε σαλατιέρα ή σε βαθύ πιάτο βάζεις τα πράσα και τον άνηθο και τα περιχύνεις με λαδολέμονο.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 21/09/18
  • Αρχική ιδέα: https://dinanikolaou.gr/?p=2443