Φουρνιστές πατάτες

από | Δεκ 13, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Συνοδευτικά
Συστατικά: Πατάτα

Φουρνιστές πατάτες

Φουρνιστές πατάτες

Ingredients
  

  • 1 kg πατάτες
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Βάζεις τον φούρνο να προθερμαίνεται στον αέρα, στους 180°C.
Βράζεις μία κατσαρόλα με νερό, μπόλικο αλάτι. Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίχνεις μέσα τις πατάτες και τις αφήνεις στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά, τόσο όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν μόνο εξωτερικά και όχι εσωτερικά. Όταν ετοιμασθούν, τις σουρώνεις και στην ίδια την κατσαρόλα τις ξαναβάζεις, προσθέτεις το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και το σιμιγδάλι. Καπακώνεις την κατσαρόλα και την κουνάς έτσι ώστε οι πατάτες να «ραγίσουν» και το σιμιγδάλι να κολλήσει καλύτερα πάνω τους.
Σε ένα μεγάλο ταψί - τόσο μεγάλο ώστε όταν ρίξουμε μέσα τις πατάτες να μη στριμωχτούν αλλά να απλωθούν γενναιόδωρα σε μία στρώση - βάζεις το βούτυρο και το ελαιόλαδο και το τοποθετείς στον καυτό φούρνο για 3-4 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο και να «ανάψει» το λάδι. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύεις ώστε ελαιόλαδο και βούτυρο να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια και ψήνεις για 30 λεπτά περίπου, στους 180° C.
Στα 15 λεπτά τις ανακατεύεις εκ νέου. Δοκιμάζεις και όταν έτοιμες τις βγάζεις και σερβίρεις.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις