Το νιγκίρι είναι η ψυχή του σούσι, δείχνει την τεχνική του σεφ να μορφοποιήσει το ρύζι και το ψάρι σε κάτι καινούριο.
Νιγκίρι με σολομό
Ingredients
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή για σούσι
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πακέτο Σολομός καπνιστός
Notes
Η προετοιμασία του ρυζιού είναι όλη η υπόθεση στο νιγκίρι ή νίγκιρι όπως το προφέρουν!
Βάζουμε 1 φλυτζάνι ρύζι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε το ρύζι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά το ρύζι θα πρέπει να έχει γίνει άσπρο. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι μέχρι το νερό που θα βγαίνει να είναι διαφανο και το αφήνουμε στο σουρωτήρι για δύο λεπτά.
Στην κατσαρόλα το βάζουμε με ενάμιση φλυτζάνι νερό να βράσει. Σε μεσαία θερμοκρασία και πάντα με κλειστό καπάκι (προσοχή μην ανοίγετε το καπάκι) περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση. Αμέσως μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και περιμένουμε άλλα 3 με 4 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και το αλάτι ίσα ίσα μέχρι να λιώσουν. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το ρύζι σε ένα πλαστικό μπολ (προσοχή: όχι μεταλλικό). Προσθέτουμε το ξύδι ρυζιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να σκληρύνει. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πανί και αφήνουμε το ρύζι για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει. Το ρύζι μας είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουμε!
Με το χέρι πλάθουμε μακρόστενα "τουβλάκια" και πάνω από κάθε "τουβλάκι" τοποθετούμε ένα κομμάτι Σολομού. Τα Νιγκίρι μας είναι έτοιμα!
Καλή απόλαυση!
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Στο σουσάδικο της γειτονιάς
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 26/6/20
0 Σχόλια