Ψαρόσουπα με τρία μυρωδικά και κύμινο

από | Μαρ 2, 2022 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Συστατικά: Καρότο, Πατάτα, Ψαρικά

Ψαρόσουπα με τρία μυρωδικά και κύμινο

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και λευκή σάλτσα

Ingredients
  

  • 4 κολοκυθάκια μικρά τρυφερά με τα λουλούδια τους
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κατά βούληση Αλάτι
  • 500 γρ ζυμαρικά όποια επιθυμείτε

Για τη σάλτσα κρασιού:

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • Λίγα δυόσμο φύλλα

Notes

Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Τα βάζοετε πάνω σε πετσέτα να μαζέψει την υγρασία τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από όσο θα τα αφήνατε συνήθως.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, την σκελίδα σκόρδου και σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε. Σβήνετε με το κρασί κι αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Με τρυπητή κουτάλα προσθέτετε τις πένες όπως στάζουν και προσθέτετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και ανακατεύετε.
Προσθέτετε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε τα υλικά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα με μπόλικη τριμένη παρμεζάνα

Για την Συνταγή

Σημείωση για τον Αναγνώστη

Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, γευόμαστε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες δε είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα δε ως ερασιτεχνικές λήψεις, μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις