Λαχταριστά τορτελίνια με σάλτσα βούτυρου και σκόρδου!
Τα τορτελίνια είναι χορταστικά ζυμαρικά, όποια κι αν είναι η γέμισή τους. Το ιδανικό είναι να τα τρως φρέσκα με γέμιση τυριού και με σπανάκι.
Τορτελίνια με σάλτσα σκόρδου
Ingredients
- 1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριού
- 1 lt ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. βασιλικός ξερός
- αλάτι
- πιπέρι
Notes
Σε κατσαρόλα προετοιμάζεις τον ζωμό λαχανικών. Όταν βράσει, βγάζεις μια κούπα ζωμό για την σάλτσα. Στον υπόλοιπο ζωμό βράζεις τα τορτελίνια
Στο ποτήρι με τον ζωμό, ανακατεύεις καλά το κορν φλάουρ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνεις το βούτυρο και όταν αφρίσει προσθέτεις το σκόρδο και τον βασιλικό.
Προσθέτεις το μείγμα ζωμού και βράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνεις την σάλτσα στα έτοιμα σουρωμένα τορτελίνια, τρίβεις παρμεζάνα και προαιρετικά προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Τορτελίνια με σάλτσα από σκόρδο και βούτυρο
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 1/5/20
0 Σχόλια