Βραδυνό

Βίδες με κρέμα και μανιτάρια

Βίδες με κρέμα και μανιτάρια

Βίδες με κρέμα και μανιτάρια Βίδες με κρέμα και μανιτάρια 500 γρ. πένες100 γρ. μπέικον (κομμένο σε κύβους)300 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)20 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)150 ml λευκό κρασί500 γρ. κρέμα γάλακτος150 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)πολύ λίγο...

Μανιτάρια αλα κρέμ

Μανιτάρια αλα κρέμ

Μανιτάρια αλα κρέμ Μανιτάρια αλα κρέμ 400 γρ. λευκά μανιτάρια (κομμένα στα 4)50 ml λευκό κρασί500 ml κρέμα γάλακτος1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)1 κ.σ. θυμάρι (ψιλοκομμένο)1 κ.σ. μουστάρδα (απαλή)αλάτιπιπέριελαιόλαδο Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε...

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα που επιτέλους δεν έμοιαζε με αυτή της μαμάς μου και την συναγωνιζόταν σε γεύση. Λιγότερη λαδερή, με πολλά μυρωδικά. Σπανακόπιτα 1 πακέτο ΖΥΜΗ χωριάτικη ((600 γρ.))1 kg δροσερό σπανάκι (φρεσκοπλυμένο)1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο (ψιλοκομμένο)1/2 ματσάκι...

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα

Η πιο εύκολη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα, που μπορείς απλά να φτιάξεις, πολύ γρήγορα. Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα 2 κ.σ. πολτός ντομάτας200 ml βραστό νερό1 μικρό ξερό κρεμμύδι1 κ.γ. ζάχαρη1 κ.γ. Worcestershire σωςλίγο...

Καρβούνι ψητό στην σχάρα

Καρβούνι ψητό στην σχάρα

Η παλαμίδα έχει θεωρηθεί ψάρι των φτωχών και αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι ψάρι κοπαδιαστό και όταν πέσει στα δίχτυα των ψαράδων μετά μυρίζει όλη η αγορά. Στην ψαραγορά, την παλαμίδα και το ρίκι τα ξεχωρίζουμε από τις ραβδώσεις τους κατά μήκος του σώματός τους....

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι Χτένια της θάλασσας στο σπίτι 8 μεγάλα Χτένιαελαιόλαδοαλάτι1 λεμόνι (χυμός)1 κτσ μουστάρδα (απαλή με μέλι) Για να αποψύξεις γρήγορα τα κατεψυγμένα χτένια της θάλασσας, το βάζεις σε κατσαρόλα με βραστό νερό και σε μέτρια φωτιά τα...

Τζατζίκι

Τζατζίκι

Τζατζίκι δροσερό, σκορδάτο πάντα γευστικό Τζατζίκι 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό1 αγγούρι1-3 σκελίδες σκόρδο3 κ.σ. μηλόξυδο1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ((προαιρετικό))2 κ.σ. ελαιόλαδο1 πρέζα αλάτιπιπέρι Καθαρίζεις το αγγούρι και το τρίβεις στον τρίφτη. Βάζεις το...

Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι

Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι

Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι. Μία πεντανόστημη, εύκολη και υγιεινή συνταγή! Λινγκουίνι με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι! Το ξέρατε πως τα μανιτάρια πορτσίνι λέγονται και Βωλίτης ο εδώδιμος; Διεθνώς γνωστός ως Boletus edulis είναι ένας βασιδιομύκητας, που...

Μοσχαρίσια μπριζόλα σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Μοσχαρίσια μπριζόλα σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού. Μοσχαρίσια μπριζόλα σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού 2-4 μπριζόλες μοσχαρίσιες1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)1 φύλλο δάφνης1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)1 κ.σ....

Μανιτάρια Portobello γεμιστά στον φούρνο

Μανιτάρια Portobello γεμιστά στον φούρνο

Μανιτάρια Portobello γεμιστά στον φούρνο Μανιτάρια Portobello γεμιστά στον φούρνο λίγο ελαιόλαδο5 μεγάλα μανιτάρια Portobello200 γρ. γκούντα τυρί (τριμμένο)200 γρ. μοτσαρέλα τυρί (τριμμένο)3 φέτες τσένταραλάτιπιπέρι Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180° C με αέρα....

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις