Θαλασσινά σαγανάκι με φέτα. Αν με κατεψυγμένα η σάλτσα θα πάρει όλη την γεύση μα με φρέσκα θαλασσινά, είναι όνειρο.
Σαγανάκι θαλασσινών με φέτα
Ingredients
- 500 γρ. διάφορα θαλασσινά (μύδια, χτένια, γυαλιστερές, κυδώνια, γαρίδες)
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- 120 γρ. φέτα
- 60 ml κρασί
- 240 ml ζεστό νερό
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Notes
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τα θαλασσινά. Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες και κόβουμε τα γενάκια στα μύδια. Βάζουμε στο τηγάνι τα θαλασσινά, τα περιχύνουμε με ένα ποτήρι νερό, το σκεπάζουμε καλά το τηγάνι με ένα καπάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από το σαγανάκι και πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν. Αν θέλουμε να καθαρίσουμε τα όστρακα, κρατάμε τη ψίχα και πετάμε το κέλυφος τους.
Αδειάζουμε το σαγανάκι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τα θαλασσινά και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Τότε προσθέτουμε τα θαλασσινά και το τυρί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, να δέσουν με τη σάλτσα, φροντίζοντας να μην ανακατεύουμε έντονα για να μη διαλυθούν τα μύδια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 13/10/19
- Αρχική ιδέα: Σαγανάκι θαλασσινών
0 Σχόλια