Ψαρικά

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Γαρίδες με φέτα και ούζο στον φούρνο

Γαρίδες με φέτα και ούζο στον φούρνο

Γαρίδες σαν σαγανάκι, με φέτα, μυρωδικά, ντοματίνια και αρωματισμένες με ούζο. Γαρίδες με φέτα και ούζο στον φούρνο 1 κιλό γαρίδες (μεσαίες ή μγάλες)300 γρ φέτα (θρυμματισμένη)1/2 κούμα μαιντανό (ψιλοκομμένο)20 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)400 γρ ντοματοχυμός...

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί! Είναι μία ωραία επιλογή για να συνοδεύσει τσίπουρο ή ούζο. 1,5 κιλό μύδια1 ξερό κρεμμύδι100 γρ. λευκό κρασί1/2 ματσάκι μαϊντανόςχοντρό αλάτιπιπέριελαιόλαδο Αποκλειστικά αφορά φρέσκα μύδια με το κέλυφος, οπότε θα πρέπει να είναι κλειστά...

Ψαροχωνάκια με Αθερίνα

Ψαροχωνάκια με Αθερίνα

Εναλλακτική εκδοχή για την τηγανιτή Αθερίνα για να την πάρεις και στην παραλία. Μόλις ετοιμάσεις την Αθερίνα τηγανιτή ή και την επόμενη ημέρα, δοκίμασε μια εναλλακτική εκδοχή της. Ψαροχωνάκια με Αθερίνα 4 Αραβικές πίτες (Μεσαίες)2-3 κρεμμυδάκι φρέσκο (Ψιλοκομμένο)1-2...

Αθερίνα τηγανιτή

Αθερίνα τηγανιτή

Αθερίνα τηγανιτή. Το μόνο που θέλει δίπλα της, είναι καλή παρέα και θαλασσίτσα!! Αθερίνα τηγανιτή 1 κιλό Αθερίνα200 γρ αλεύρι100 γρ σιμιγδάλι χοντρό1 κτγ σκόρδο ( σκόνη)ηλιέλαιοαλάτιπιπέρι Πλένουμε καλά τα ψαράκια και αφαιρούμε τυχόν χορταράκια που μπορεί να υπάρχουν...

Σολωμός Teriyaki

Σολωμός Teriyaki

Σολωμός Teriyaki. Tο τεριάκι (κάντσι: 照り焼き) είναι μια μαγειρική τεχνική η οποία χρησιμοποιείται στην Ιαπωνική κουζίνα, όπου τα τρόφιμα ψήνονται στη σχάρα με γλάσο από σάλτσα σόγιας, μίριν και ζάχαρη. Σολωμός Teriyaki 1-2 φέτες σολομός (φιλέτο)1-2 φρέσκο κρεμμύδι...

Ψαρόσουπα με τρία μυρωδικά και κύμινο

Ψαρόσουπα με τρία μυρωδικά και κύμινο

Ψαρόσουπα με τρία μυρωδικά και κύμινο Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και λευκή σάλτσα 4 κολοκυθάκια (μικρά τρυφερά με τα λουλούδια τους)1/4 φλ ελαιόλαδοΜπόλικο πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο)κατά βούληση Αλάτι500 γρ όποιο ζυμαρικό επιθυμείτεΓια τη σάλτσα κρασιού:1 κρεμμύδι (ξερό )1...

Καρβούνι ψητό στην σχάρα

Καρβούνι ψητό στην σχάρα

Η παλαμίδα έχει θεωρηθεί ψάρι των φτωχών και αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι ψάρι κοπαδιαστό και όταν πέσει στα δίχτυα των ψαράδων μετά μυρίζει όλη η αγορά. Στην ψαραγορά, την παλαμίδα και το ρίκι τα ξεχωρίζουμε από τις ραβδώσεις τους κατά μήκος του σώματός τους....

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι Χτένια της θάλασσας στο σπίτι 8 μεγάλα Χτένιαελαιόλαδοαλάτι1 λεμόνι (χυμός)1 κτσ μουστάρδα (απαλή με μέλι) Για να αποψύξεις γρήγορα τα κατεψυγμένα χτένια της θάλασσας, το βάζεις σε κατσαρόλα με βραστό νερό και σε μέτρια φωτιά τα...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις