Ψαρικά

Τόνος με Κόκκινα Φασόλια

Τόνος με Κόκκινα Φασόλια

Τόνος με Κόκκινα Φασόλια και ξερό κρεμμύδι. Είναι σαλάτα, συνοδευτικό, φαγητό για πικνικ, για το κάμπιγκ, εμείς το λατρεύουμε! Τόνος με Κόκκινα Φασόλια 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια1 κονσέρβα καλαμπόκι1 κοσέρβα τόνος (σε νερό)1/2 κούπα αρακάς1 ξερό κρεμμύδι1 κ.γ....

Ζυμαρικά με βότκα και σολομό

Ζυμαρικά με βότκα και σολομό

Ζυμαρικά με βότκα και σολομό Ζυμαρικά με βότκα και σολομό 500 γρ. μεγάλα κοχύλια400 γρ. σολομός (φιλέτο)2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο80 γρ. βότκα250 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)2 κ.σ. κάππαρηξύσμα από 2 λάιμχυμό από 1 λάιμπαρμεζάνα (τριμμένη)αλάτιπιπέρι...

Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο

Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο

Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο 1 kg γαύρος1/2 κ.γ. αλάτι1/4 κ.γ. πιπέρι3 κ.σ. σκόρδο1 μικρή και χωρίς σπόρια πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)χυμό από 1 λεμόνι1 κ.γ. ρίγανη (ξερή)50 γρ. ελαιόλαδο50 γρ. νερό + λίγο ακόμα για το ψήσιμο ((αν...

Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα

Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα

Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα για το πρωινο ή και για ορεκτικό στο τραπέζι Βραστά αβγά με καπνιστή πέστροφα 4 βρασμένα αυγά (σφιχτά)60 γρ. φιλέτο πέστροφας (τεμαχισμένο)2 κ.σ. μαγιονέζα1 κ.σ. κάππαρη2 κ.σ. χυμός λεμονιού1 κ.σ. μαϊντανός (τριμμένος)1/4 κ.γ. κύμινο...

Σολομός με σόγια στο τηγάνι

Σολομός με σόγια στο τηγάνι

Σολομός με σόγια στο τηγάνι Σολομός με σόγια στο τηγάνι 2 φιλέτα σολομού (κομμένα κατά μήκος στα 2-3 cm)φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)130 ml ελαιόλαδο1 κ.σ. χυμός τζίντζερ2-3 κ.σ. σόγια σωςφρεσκοτριμμένο πιπέρι Ψιλοκόβεις το κρευμμυδάκι και το έχεις έτοιμο για...

Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι

Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι

Σολομός μεγειρεμένος κοντά στις Ιαπωνικές συνήθειες, εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι σου. Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι 4 φιλέτα σολομού ((με δέρμα))3 σκελίδες σκόρδο1 κ.σ. χυμός τζίντζερ3 κ.σ. σόγια σως3 κ.σ. μέλι2 κ.σ. lime2 φρέσκα κρεμμυδάκιασουσάμι...

Σάλπες ψητές στη σχάρα

Σάλπες ψητές στη σχάρα

Σάλπες ψητές στη σχάρα. Η σάλπα ψαρεύεται εύκολα με καλαμίδι και αγκίστρι δολωμένο με ζυμάρι, και το κρέας της τρώγεται από τον άνθρωπο, αν και δεν θεωρείται τόσο νόστιμο, αλλά χρησιμεύει και ως ζωντανό δόλωμα. Πιάνεται επίσης με δίχτυα και με κιούρτους. Σάλπες ψητές...

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες. Ιδιαίτερο συνοδευτικό για στρώση σε καρβουδισμένο ψωμί ή και σκέτο. Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)2 μέτριες πατάτεςχυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο2 φιλέτα ρέγκα καπνιστή (κομμένα σε μέτρια κομμάτια)1/2 φλιτζάνι...

Νιγκίρι με σολομό

Νιγκίρι με σολομό

Το νιγκίρι είναι η ψυχή του σούσι, δείχνει την τεχνική του σεφ να μορφοποιήσει το ρύζι και το ψάρι σε κάτι καινούριο. Νιγκίρι με σολομό 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα (ή για σούσι)2 κ.σ. ξύδι λευκό1 κ.σ. ζάχαρη άχνη1 κ.γ. αλάτι1 πακέτο Σολομός καπνιστός Η προετοιμασία του...

Τόνος Tataki

Τόνος Tataki

Ο τόνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους Ο φρέσκος τόνος έχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη δράση και καρδιαγγειακά οφέλη. Ακολουθεί το σπάνιο να βρεις διατροφικά σελήνιο και το φυλλικό οξύ. Κάθε τόνος έχει και...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις