Μεσημεριανό

Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι

Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι

Σολομός μεγειρεμένος κοντά στις Ιαπωνικές συνήθειες, εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι σου. Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι 4 φιλέτα σολομού ((με δέρμα))3 σκελίδες σκόρδο1 κ.σ. χυμός τζίντζερ3 κ.σ. σόγια σως3 κ.σ. μέλι2 κ.σ. lime2 φρέσκα κρεμμυδάκιασουσάμι...

Σάλπες ψητές στη σχάρα

Σάλπες ψητές στη σχάρα

Σάλπες ψητές στη σχάρα. Η σάλπα ψαρεύεται εύκολα με καλαμίδι και αγκίστρι δολωμένο με ζυμάρι, και το κρέας της τρώγεται από τον άνθρωπο, αν και δεν θεωρείται τόσο νόστιμο, αλλά χρησιμεύει και ως ζωντανό δόλωμα. Πιάνεται επίσης με δίχτυα και με κιούρτους. Σάλπες ψητές...

Τραχανότο με κουρκουμά και Μανιτάρια

Τραχανότο με κουρκουμά και Μανιτάρια

Τραχανότο με κουρκουμά και μανιτάρια, απλό και πολύ νόστιμο. Τραχανότο με κουρκουμά και Μανιτάρια 4 κ.σ. ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)1 σκελίδα σκόρδο200 γρ. φρέσκα μανιτάρια200 γρ. ξινός τραχανάς1/2 κ.γ. κουρκουμάς100 ml λευκό κρασί1.200 ml ζωμός...

Γλυκοπατάτες με Αχλάδι στον Φούρνο

Γλυκοπατάτες με Αχλάδι στον Φούρνο

Γλυκοπατάτα που μόνο στο όνομα μοιάζει με την πατάτα. Πεντανόστιμη όπως και να την μαγειρέψεις! Οι γλυκοπατάτες είναι γλυκά, αμυλούχα λαχανικά ρίζας, που καλλιεργούνται παγκοσμίως. Τις βρίσκετε σε ποικίλα μεγέθη και χρώματα - συμπεριλαμβανομένων του πορτοκαλί, του...

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες. Ιδιαίτερο συνοδευτικό για στρώση σε καρβουδισμένο ψωμί ή και σκέτο. Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)2 μέτριες πατάτεςχυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο2 φιλέτα ρέγκα καπνιστή (κομμένα σε μέτρια κομμάτια)1/2 φλιτζάνι...

Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη με μπαλσάμικο έτσι όπως δεν την έχεις γευσθεί ποτέ Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη 2-4 μοσχαρίσιες μπριζόλεςφύλλα δεντρολίβανουξύδι μπαλσάμικοσκόρδοαλάτιπιπέριελαιόλαδο Στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το...

Κιμάς σόγιας με μακαρόνια

Κιμάς σόγιας με μακαρόνια

Συχνά ονομάζεται «κρέας χωρίς κόκαλα» ή «κρέας από το χωράφι». Η σόγια σε αντίθεση με το κρέας, περιέχει πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη, για σύγχρονη υγιεινή διατροφή. Η σόγια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάλιο και πηγή μαγνησίου. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και...

Νιγκίρι με σολομό

Νιγκίρι με σολομό

Το νιγκίρι είναι η ψυχή του σούσι, δείχνει την τεχνική του σεφ να μορφοποιήσει το ρύζι και το ψάρι σε κάτι καινούριο. Νιγκίρι με σολομό 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα (ή για σούσι)2 κ.σ. ξύδι λευκό1 κ.σ. ζάχαρη άχνη1 κ.γ. αλάτι1 πακέτο Σολομός καπνιστός Η προετοιμασία του...

Τόνος Tataki

Τόνος Tataki

Ο τόνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους Ο φρέσκος τόνος έχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη δράση και καρδιαγγειακά οφέλη. Ακολουθεί το σπάνιο να βρεις διατροφικά σελήνιο και το φυλλικό οξύ. Κάθε τόνος έχει και...

Τραχανότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Τραχανότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Τραχανότο με μανιτάρια και παρμεζάνα, μια εναλλακτική συνταγή για απολαυστικό μαγείρεμα τραχανά. Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Ο ξινός τραχανάς ζυμώνεται με γιαούρτι. Τραχανότο με μανιτάρια και...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις