Μεσημεριανό

Συναγρίδα στο φούρνο με λεβάντα

Συναγρίδα στο φούρνο με λεβάντα

Συναγρίδα στο φούρνο με λεβάντα. Είναι η «ψαρούκλα» που τρώνε οι πλούσιοι και ζηλεύουν οι φτωχοί. Είναι το ψάρι που έχει δημιουργήσει μύθο ολόκληρο και ίσως όχι άδικα. Έχει μια γεύση χωρίς κανένα ψεγάδι. Εξαιρετικά νόστιμη σάρκα, λευκή, άπαχη και σφιχτή. Τόσο νόστιμη...

Καλαμαράκια με λαχανικά, Κινέζικη συνταγή

Καλαμαράκια με λαχανικά, Κινέζικη συνταγή

Καλαμαράκια με λαχανικά και αν θες με ρύζι. Κινέζικη συνταγή νόστιμη και πολυ πιο ελαφριά απο τα καλαμαράκια τηγανητά. Καλαμαράκια με λαχανικά, Κινέζικη συνταγή 500 γρ. καλαμαράκιαΛίγες φέτες τζίντζερ (για την προετοιμασία του καλαμαριού)2 κ.σ. ελαιόλαδο (για...

Σοταρισμένα Κινέζικα φύτρα φασολιού

Σοταρισμένα Κινέζικα φύτρα φασολιού

Σοταρισμένα Κινέζικα φύτρα φασολιού! Tα φύτρα είναι βλαστοί που βγαίνουν από διάφορους καρπούς και εμπλουτίζουν τη διατροφή σας με πολλά θρεπτικά συστατικά σε επαρκείς ποσότητες. Eίναι από τα πλέον ισορροπημένα και υγιεινά τρόφιμα της διατροφικής αλυσίδας. Άλλα από...

Ταϊλανδέζικα νουντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και κουρκουμά

Ταϊλανδέζικα νουντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και κουρκουμά

Ταιλανδέζικα νούντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και κουρκουμά. Για αυτήν τη συνταγή, ο συνδυασμός τζίντζερ, κουρκουμά, μαύρου πιπεριού με το γάλα καρύδας προσδίδουν μια διαφορετική πικάντικη γεύση και μοναδικό άρωμα. Ταϊλανδέζικα νουντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και...

Δροσερή σαλάτα με μήλο, σέλινο και γιαούρτι

Δροσερή σαλάτα με μήλο, σέλινο και γιαούρτι

Δροσερή σαλάτα με μήλο, σέλινο και γιαούρτι Φυσικό αφροδισιακό το σέλινο! Δρα στα ουροποιητικά όργανα και αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ήπιο αφροδισιακό, ειδικά αν το πιείτε ως σούπα. Όταν συνδυάζεται με παντζάρια έχει ισχυρότερη επίδραση, όμως δεν πρέπει να το...

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και φέτα

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και φέτα

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και φέτα Το αβοκάντο στην Κεντρική Αμερική καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια. Οι Ισπανοί το είδαν για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα. Στην Ισπανία ήλθε το 1601. Στις ΗΠΑ μεταφέρθηκε μετά το 1800, αλλά η εκμετάλλευσή του για εμπορικό σκοπό...

Γιουβέτσι με λαχανικά στο πήλινο

Γιουβέτσι με λαχανικά στο πήλινο

Γιουβέτσι με λαχανικά στο πήλινο! Το πήλινο ή κεραμικό βαθύ σκεύος εν είδει κατσαρόλας με ασορτί καπάκι, που πλέον αποκαλείται γάστρα λέγεται δε εκ παραδρομής μερικές φορές και γιουβέτσι. Το ψήσιμο σε πήλινο σκεύος ή γάστρα είναι από τις παλιότερες μεθόδους...

Τορτελίνια με σάλτσα σκόρδου

Τορτελίνια με σάλτσα σκόρδου

Λαχταριστά τορτελίνια με σάλτσα βούτυρου και σκόρδου! Τα τορτελίνια είναι χορταστικά ζυμαρικά, όποια κι αν είναι η γέμισή τους. Το ιδανικό είναι να τα τρως φρέσκα με γέμιση τυριού και με σπανάκι. Τορτελίνια με σάλτσα σκόρδου 1 πακέτο τορτελίνια (με γέμιση τυριού)1 lt...

Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι

Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι

Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι θεϊκά! Ενα μεσημέρι απο την λαϊκή αγόρασα ένα κιλό για το Σαββατοκύριακο. Ηταν τόσο νόστιμα που τα καταβρόχθισα με μιας. Ισως έσπασα ρεκόρ στο πόσο γρήγορα τα έφαγα! Το μπαρμπούνι ζει σε πολλές θάλασσες των ευκράτων περιοχών του...

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη

Πικάντικα Νούντλς συνταγή από Σινγκαπούρη που σε ένα σκέυος, στο τηγάνι, γίνονται όλα! Αυτα τα νουντλς ειναι ψιλα σαν νήματα. Κατασκευασμένα από φασόλια mung (πράσινα φασόλια), ίδια με εκείνα που χρησιμοποιουνται για φυτρα. Είναι ιδιαιτερα δημοφιλή στην Ασία,...

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις